Voor jongeren

Als een van een tweeling opgroeien is leuk en soms helemaal niet leuk. Je bent door iedereen vergeleken, en onderling doe je dat ook. Als je zus of broer beter presteert dan jij, kun je je 'de verliezer' voelen. Als je gewend bent veel samen te doen, is het soms lastig om alleen activiteiten te ondernemen. Je bent het immers niet gewend. In de puberteit wordt wel van je verwacht dat je veel alleen doet. En wanneer je de middelbare school hebt afgerond, dien je veel keuzes te maken; over een vervolgopleiding, een stad, nieuwe vrienden. Soms helpt het om over al deze keuzes in gesprek te gaan met een coach.

Individuele coaching

Door gesprekken, leer je meer over jezelf. Je krijgt helderheid en dat helpt om doelgericht te handelen. In de sessies krijg je veel tips en praktische oefeningen mee.

Enkele voorbeelden van doelen van een coachtraject:

* Leren kennen van persoonlijke kwaliteiten en energiebronnen, valkuilen en energievreters

* Leren omgaan met spanning rondom alleen zijn of spanning in contact met anderen

* Vergroten van zelfkennis, zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Isabelle van den IJssel, 1993, zelfstandig ondernemer over Tweelingenpraktijk:

"Als één van een tweeling ging ik door een moeilijke periode waarin de relatie met mijn tweelingzus op de proef kwam te staan. In het begin wist ik niet eens van het bestaan af van een tweelingcoach, maar wat was dit fijn! Gewoon een coach die je volledig begrijpt, omdat ze zelf ook een tweeling is. Hester is een fijne coach en laat je direct op je gemak voelen. In de praktijk in Utrecht laat ze je gelijk veilig voelen, zodat je al je gevoelens en emoties kunt delen. Ze vraagt op een fijne manier door en geeft woorden aan jouw gevoel. Ze laat je jezelf echt begrijpen en gaat de diepte met je in. Ze leert je om anders naar jezelf en naar jouw tweelingrelatie te kijken en manieren om hiermee om te gaan. Ik ben enorm dankbaar voor de bijdrage van Hester aan mijn persoonlijke ontwikkeling! Het was confronterend, inspirerend en onwijs waardevol."