Mijn Persoon

Mijn naam is Hester van Wingerden (1971). Ik ben er een van een tweeling, samen met mijn tweelingzus. Sinds 15 jaar ben ik werkzaam als professionele begeleider in de functie van trainer en coach.

Deskundigheid
Mijn opleiding voor professioneel begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsprocessen heb ik gevolgd bij Bambu, Centrum voor gewaarzijn te Utrecht. Om als begeleider scherp te blijven, volg ik supervisie bij Bambu en neem ik deel aan intervisie in een groep van collega trainers en coaches.

Relevante werkervaring
In mijn loopbaan heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren en beroepskrachten. Voor een adviesbureau (sVM, tegenwoordig Movisie) heb ik trainingen gegeven aan vrijwilligersorganisaties. Ik heb drie jaar les gegeven over weerbaarheid, identiteit en opkomen voor jezelf aan de kinderen in de basisschool leeftijd (Centrum 16/22 te Den Haag). En ik heb vier jaar trainingen sociale voorzieningen geven aan tieners en pubers (Stichting Stade Onderwijshupverlening te Utrecht). Sinds 2010 ben ik communicatietrainer en coach voor professionals werkzaam in het onderwijs en de (jeugd) zorg.Voor Nyenrode verzorgt ik als docent het vak Persoonlijk Leiderschap en Ontwikkeling. Mensen leren over persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie doe ik met veel plezier en voldoening. Meer informatie over mij is te vinden op www.vanwingerdentrainingen.nl

Naast mijn werk als trainer / coach, houd ik van schrijven. Ik verzamel verhalen van tweelingen voor een boek over tweelingen en het thema 'symbiose-autonomie'.

Ik ben moeder van twee schoolgaande kinderen. Mijn tweelingzus woont op 20 minuten rij afstand. We appen enbellen elkaar wekelijks en zien elkaar regelmatig.

Coaching 'Effectief communiceren met je meerlingpuber'

Heeft u het gevoel dat u soms niet verder komt? Wilt u meer zelfvertrouwen en uw meerling de puberteit doorloodsen? Bent u benieuwd hoe andere ouders omgaan met hun meerlingpubers?

De pubermeerling staat voor de uitdaging een individu te worden, los van de ander. In enkele coachgesprekken krijg je handvatten om jouw meerlingpuber te begeleiden door deze woelige leefijdsfase. Het kan gaan om vragen als:

Wat kun je doen om zelfstandigheid, zelfvertrouwen en zelfkennis te vergroten?

Wat kun je doen om constructieve samenwerking te bevorderen en hoe leer je ze 'goed' ruzie maken?

Wat doe je al goed als ouder en wat wil je loslaten?

Over tweelingen in de puberteit

Tweelingen voelen vaak een diepe verbondenheid met elkaar. Vanaf de geboorte brengen ze meer tijd dicht bij elkaar door dan bij een ander mens. Ze spelen veel samen en worden door de omgeving vaak als 'De Tweeling' benaderd. Sommige eeneiige tweelingen lijken zo op elkaar dat als ze in de spiegel kijken niet meteen weten of zij het zelf zijn of de ander. Ook door anderen uit de omgeving worden ze verwisseld. Deze factoren bevorderen een gevoel van een 'Wij' zijn. De puberteit is een overgangsfase. De vraag 'Wie ben ik?' is een vraag waar beide jongeren een antwoord op dienen te vinden. Soms gaat dit gepaard met veel strijd en emotie. Ze nemen elkaar scherp de maat 'want als zij als een bitch wordt gezien, dan word ik dat ook' of 'als zij de spontane is, dan word ik de stille.' Het eigen ik, wordt mede bepaald door de ander. En dat voelt niet altijd prettig voor de jongeren. Soms nemen ze - tijdelijk - wat meer afstand van elkaar. Wanneer er een zichtbaar lijdt onder de veranderende omstandigheden in deze leeftijdsfase, kan coaching een jongere helpen.

Individuele begeleiding aan pubermeerlingen

Door middel van gesprekken (of mogelijk via skype) kan een jongere individuele coaching ontvangen. De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling.

De begeleiding is gebaseerd op de methodieken 'Oplossingsgericht Werken' en 'Acceptance en Commitment Training' (ACT). Naar beide benaderingen is veel wetenschappelijk onderzoek verricht en beide worden toegepast in gangbare hulpverleningsinstanties.

El JS beautifier editor es un programa en línea gratuito que vale la pena marcar. Utilícelo para limpiar los scripts web.

IMG-20190419-WA0003.jpg